Wat is diagnostiek?

Diagnostiek is het uitvoeren van testen op bloed, urine, weefsel of andere lichaamsstoffen, met als doel informatie over iemands gezondheid te krijgen. Vaak vinden deze testen plaats in het laboratorium, maar dankzij vooruitstrevende medische technologie kunnen veel testen ook buiten het laboratorium worden uitgevoerd. Diagnostiek is een essentiële bron van objectieve informatie voor behandelaars. Diagnostiek helpt artsen en verpleegkundigen om de juiste beslissingen te nemen voor patiënten en zo optimale zorg te bieden.

De rol van diagnostiek

In de moderne gezondheidszorg gaat diagnostiek verder dan simpelweg vertellen aan een dokter of de patiënt wel of niet een bepaalde aandoening heeft. Vandaag de dag is diagnostiek een integraal onderdeel in het beslisproces binnen alle fasen van patiëntenzorg.

 

 

Diagnostiek wordt reeds lange tijd gezien als een ‘stille kampioen’ binnen de zorg, aangezien zij 70 procent van de klinische beslissingen beïnvloedt, terwijl de totale kosten maar 2 procent zijn van wat er in de gezondheidszorg wordt uitgegeven.

Efficiënte zorg

Diagnostiek speelt een essentiële rol in de toekomst van duurzame gezondheidszorg. Moderne diagnostiek reduceert kosten en maakt gepersonaliseerde zorg mogelijk. Met geavanceerde testen worden onnodige behandelingen vermeden, worden gezondheidsrisico’s verkleind en kunnen de lengte en frequentie van ziekenhuisopname’s worden verlaagd.

Roche zet zich onophoudelijk in voor het ontwikkelen van nieuwe medische oplossingen. Roche geeft prioriteit aan die gebieden waar de medische behoefte het grootst is en is met vele gepassioneerde onderzoekers op zoek naar de volgende medische doorbraak. Roche doet zowel onderzoek naar diagnostiek als geneesmiddelen. Dit zijn de twee pijlers die het succes van Roche dragen. Dit stelt Roche in staat om nauwkeurige diagnostiek en geavanceerde medicijnen aan elkaar te koppelen. Zo kan een gepersonaliseerde behandeling worden opgesteld met maximale effectiviteit en zo min mogelijk bijwerkingen. Roche geeft medisch professionals de zekerheid dat zij investeren in de juiste oplossingen voor patiënten en voor een toekomstbestendige zorgorganisatie.